Houd jij ook zo van zingen, dansen en toneelspelen? En het liefst alledrie tegelijk?

In wekelijkse lessen van 60 minuten zullen we hier kennis mee gaan maken. Tijdens deze lessen zullen we verschillende liedjes en scènes uit bestaande musicals spelen. Het lesjaar is verdeeld in twee delen. De lessen van september tot en met december zijn van iets algemenere aard. Dit om een basis te leggen in musical. Er wordt gewerkt aan zang, dans en spel. Maar ook: hoe presenteer ik mezelf, expressie, interpretatie en nog veel meer. Je krijgt hierdoor vertrouwen en lef! In het tweede gedeelte werken we naar een te gekke eindvoorstelling toe, die we aan het eind van het lesjaar gaan presenteren.

Vind jij musical helemaal geweldig, wil je leren stralen als een ster en wil je hier iedere week mee bezig zijn? Geef je dan nu op! Wil je met een proefles meedoen, stuur dan een mailtje naar info@demusicalschuur.nl

Inhoud lessen

Zang
Samen, solo en meerstemmig zingen komt allemaal aan bod in musical en dus ook in de lessen. We gaan werken aan zangtechniek waardoor je je stem makkelijker kunt gebruiken. De liedjes die we gaan zingen komen uit bekende en minder bekende musicals. Je kunt denken aan bijvoorbeeld ‘High School Musical’, ‘The Lion King’, ‘Annie’ enz.

Dans
In musicals worden bijna alle stijlen van dans toegepast. We gaan daarom ook proberen zoveel mogelijk van die stijlen te ontdekken. Een aantal daarvan zijn; show/musical, modern en jazz. Naast dans zullen we ons ook met beweging bezighouden. Improviseren en dansen als dier of met bepaalde kleuren bijvoorbeeld, zodat je ontdekt wat je lijf allemaal kan.

Spel
Spel word ook wel drama of toneel genoemd. Je leert hier in de huid te kruipen van iemand anders. (een heks of een deftige dame etc) Hier zullen we scènes gaan spelen, maar we gaan ook improviseren en dingen uitvergroten om ervoor te zorgen dat de mensen op de achterste rij ook kunnen zien wat je doet. Het bovenstaande dient het belangrijkste doel dat je je mogelijkheden leert ontdekken om op deze manier met een eigen persoonlijkheid op het podium te staan.

Voor wie?
De lessen zijn voor kids van 7 tot 15 jaar. De lessen vinden plaats op donderdagmiddag in de dansstudio van LaToja te Valkenswaard.
15.45u – 16.45u : 7 t/m 10 jaar
16.45u – 17.45u : 11 jaar en ouder
Schikt de lestijd of dag je niet? Laat ons weten wanneer je wel zou kunnen. Bij genoeg animo kunnen we extra lessen inplannen.

De lesdata zijn:
2021:
16, 30 september
7, 14, 21 oktober
4, 11, 18, 25 november
2, 9, 16, 23 december
2022:
13, 20, 27 januari
3, 10, 17, 24 februari
10, 17, 24, 31 maart
7, 14, 21  april
12, 19 mei
2, 9, 16, 23, 30 juni
7 juli

We werken in kleine groepjes van maximaal 10 tot 12 kids zodat we iedereen voldoende aandacht kunnen geven. Het lesgeld voor 2021-2022 bedraagt in totaal €270,-. U betaald in 2 termijnen middels automatische incasso. Omdat we naar een eindvoorstelling toewerken, kan er voor het de periode januari-juli 2022 alleen opgezegd worden voor 30 november 2021. Het bedrag is inclusief overige kosten zoals documentatie en de eindvoorstelling.